21/04/2010

Μακαρονάκι κοφτό με χταποδάκι

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 -3 κρεμμύδια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτες φρέσκιες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Καθαρίζετε το χταπόδι , το πλένετε, το στραγγίζετε και το βράζετε σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό  20’.
  • Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια.
  • Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε με λάδι.
  • Ξαναρίχνετε το χταπόδι και μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί.
  • Προσθέστε κατόπιν τις ντομάτες καθαρισμένες και περασμένες από το μύλο, τη δάφνη, την κανέλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνετε το χταπόδι να βράσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα.
  • Βράζετε το μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα.
  • Ρίχνετε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα του (αφού αφαιρέσετε τη δάφνη και την κανέλα), ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Google PlusVisit Us On Youtube