ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
- Mείωση των πουρινών της διατροφής
- Ηρεμία και αποφυγή άγχους και κούρασης
- Σε περιπτώσεις παχυσαρκίας επιβάλλεται η μείωση του σωματικού βάρους
- Αποφυγή καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ
- Σταθερό πρόγραμμα γευμάτων
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
- Μείωση της κατανάλωσης πρωτεϊνών και κυρίως αυτών που περιέχουν πουρίνες
- Οι πρωτεΐνες πρέπει να προέρχονται από τυρί, γάλα και αυγά καθώς και από φυτικά τρόφιμα.
- Άφθονη χορήγηση υγρών για την διάλυση των κρυστάλλων του ουρικού οξέος και την απέκκριση του.
- Επιβάλλεται μείωση της χοληστερόλης και των κορεσμένων λιπών. Το ποσοστό των θερμίδων από τα λίπη δεν ξεπερνά το 35% ημερησίως και η αναλογία κορεσμένων και πολυακόρεστων δεν ξεπερνά την μονάδα. Αυτό επιτυγχάνεται με την μείωση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων και αύξηση των φυτικών.
- Η κατανάλωση αλκοόλης θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό.
- Θα πρέπει λοιπόν να περιοριστεί η κατανάλωση κρέατος και κυρίως αυτού με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος (κρέας από αρνί, κατσίκι). Τα εντόσθια (συκώτι, νεφρά) θα πρέπει να αποφεύγονται.
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΟΜΑΔΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝΥΨΗΛΗΣ
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ |
ΟΜΑΔΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝΜΕΣΗΣ
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ |
ΟΜΑΔΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝΧΑΜΗΛΗΣ
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ |
ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΠΑΠΙΑΧΗΝΑ
ΚΥΝΗΓΙ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΧΤΕΝΙΑ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΜΠΕΙΚΟΝ ΖΥΜΗ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΥΔΙΑ ΠΑΓΚΡΕΑΣ ΝΕΦΡΑ ΠΕΡΔΙΚΑ ΡΕΓΚΑ ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΚΟΟΛ ΤΣΙΠΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ |
ΚΡΕΑΣΨΑΡΙ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΡΑΚΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΦΑΚΕΣ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ |
ΚΑΦΕΣΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ
ΤΣΑΙ ΑΥΓΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΛΑΔΙ ΓΑΛΑ ΤΥΡΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΡΥΖΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΡΕΒΙΘΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΓΛΥΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΣΤΕΣ ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ ΖΕΛΕ ΦΡΟΥΤΑ ΧΟΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ |